top of page
Zoeken

De altijd gezellige ome Nico

Bijgewerkt op: 9 dec. 2021

Laatste tijd heb ik veel aan zee doorgebracht. De frisse, zilte lucht en het rustgevend ruisen van de zee doen alle zorgen even doen vergeten. Mijn krengerige ex, spanningen op werk, de coronacrisis… alles lijkt tijdelijk te verdwijnen, optelossen in het oneindige nu. Deze Romantiek van het Oneindige is wat de zee in mijn ogen zo bijzonder maakt; je weet nooit wat er allemaal zwemt, wat je allemaal kunt vangen. Al kunnen we stellen dat de visstand op het zoute tegenwoordig belabberd slecht is…


Ieder die op of aan ‘de grote zoute plas’ vist, zal hoogstwaarschijnlijk mijn mening delen dat het zeeaas niet alleen prijzig is, maar ook nog eens vaak moeilijk te verkrijgen. We hebben het hier over de allround klassiekers: zeepieren en zagers. Vangen alles, van aal tot zeebaars (en zelfs haai!). Vaak levend noch dood en klein van stuk aangeboden. Maar vaker neemt de hengelsportwinkelier niet eens de moeite ze in huis te halen! Het kost namelijk nogal wat moeite zeepieren 3 dagen te bewaren! Zagers houden het wel een a twee weken uit in een zoutwaterbak, mits goed verzorgd. De winkelier haalt ook nog eens weinig tot geen winst eruit, waardoor handel in zeewormen niet lucratief is.



Maar gelukkig bestaat er zoiets als Nico’s Hengelsport! De zeeaasspecialist van Den Haag! Al meer dan 10 jaar actief en onlosmakend verbonden met de zeehengelsport in onze regio. De winkel, gevestigd in Duindorp, is elke dag om 06:00 open. Zodat men nog voor de sessie kan inkopen. Bovendien is het mogelijk om Nico zelf te contacteren voor aas buiten werktijden. De gezellige Hagenaar is altijd in voor een babbeltje met een kopje koffie of een biertje erbij. En naast deskundig advies is het altijd knus in het kleine, goed gesorteerde winkeltje.

Nico zelf is naast zeespecialist ook prima roof- en witvisser, met een voorkeur voor meerval en barbeel. Zijn bedrijf weerspiegelt dit. Alles wat nodig is voor het beoefenen van de belangrijkste disciplines binnen de hengelsport is in zijn winkel verkrijgbaar. Naast zeeaas zijn er altijd wormen en maden verkrijgbaar, en niet te vergeten doodaas (daar vissen we ook op zeebaars mee).



Loop eens naar binnen!



Contactgegevens:

Nico’s Hengelsport

Rottumsestraat 11A

2583 HG Den Haag (Duindorp)

Nico mobiel: 06-14536756

www.nicoshengelsport.nl



109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page