top of page
Zoeken

De gullenminnaar

Twee hengels om op gul te vissen

Na een volledig vertieft snoekseizoensluiting en een mooie palingseizoenopening sta ik weer aan de Grote Zilte Nat. In april en mei ben ik tot op heden niet aan het gullen gekomen, aal-avonturen en vliegvisblanks hebben me te veel tijd gekost. De sessie van vandaag is dan ook meer reden om van de zoute pieren van afgelopen seizoen af te komen, dan een serieuze poging een kabeljauw vanaf de kant te vangen. Toch is de watertemperatuur goed en voel ik me verplicht het serieus te proberen.


De stek van vandaag is het Noordelijke havenhoofd (de korte), daar vestig ik me op de kop. Ik zie de vaste groep vissers, aangevuld met wat nieuwe gezichten. Ik stel me voor en begin op te tuigen. Om 17:00 ben ik aan het vissen. Een hengel tussen de blokken met een cocktail van mesheften en zoute pieren, een ander in de vaargeul met verse zeepieren.


\Al snel wordt het heel gezellig met (politiek-)filosofische gesprekken onder het genot van stevige cannabis. Ik maak nieuwe vrienden. De aanbeten blijven echter uitā€¦


Rond zonsondergang worden wij benaderd door een vriendelijke fotograaf die een actiefoto wilde nemen van het moment van de inworp, met de hengel vol onder spanning. Ik heb zo goed als mogelijk medewerking verstreken en daar is een plaat van een foto uit voortgekomen.


Een mooie foto van een goede visgids

De vriendelijke fotograaf bleek Maurice Dereij te heten. Ook bleek hij over een hele mooie site te beschikken, waar men een impressie kan krijgen van zijn werken: www.bymorris.com


Als het donker wordt en er nog steeds niets wordt gevangen, besluit het gros naar huis te gaan.


Met Wilco blijf ik zitten tot middennacht, ik vang niks, maar krijg een bot en een schar voor de kinderen mee van mijn kameraad. Dankjewel! Voor de lekkere panvis die daarmee bereid is en voor de sigaretten die ik tekort kwam! šŸ˜‰ Tot de volgende keer!


820 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page