top of page
Zoeken

Haagse hengelsporthuis 2.0

Bijgewerkt op: 9 dec. 2021

Normaal gesproken zou ik me nooit verlagen tot het reclameren van een hengelsportzaak op deze site. Begrijp me niet verkeerd beste lezer, ik heb heel wat ‘viswinkels’ van binnen gezien. Het is dat ik me niet wil verlagen tot (verborgen) reclame van derden, dit gaat tegen mijn principes in. Een product is immers een product die slechts wordt verhandeld door de detailhandel, niet waar? Waar, maar niet altijd. Een goede hengelsportzaak is namelijk meer dan een ‘viswinkel’ die groot inkoopt en detail verkoopt. Een goede hengelsportzaak is een hengelsportclub, waar je naast materiaal altijd terecht kunt voor advies, waar je je ervaringen met gelijkgezinde kunt delen.

‘Echte’ hengelsportzaken zijn met opkomst van het internet-winkelen zo goed als verdwenen. Een prettige uitzondering is Opa’s Hengelsport te Den Haag.

Daar waar de meesten “youtube” als enige leermeester zien, lijkt het ambacht van de hengelsportwinkelier te verdwijnen. Wie heeft anno vandaag nog behoefte om dromerige verhalen van anderen aan te horen? Alles is immers bekend, niet waar? Niet waar! Men is nooit uitgeleerd.

Behalve een enorme hoeveelheid kennis over het vakgebied, beschikt Frans (de eigenaar) over een goed gesorteerde winkel die diverse klassieke topmerken levert. De tijd lijkt te zijn stilgestaan als je hier naar binnenloopt. De oude garde kent Haagse Hengelsporthuis (Jan Brune) nog, ik zie Opa’s hengelsport als erfgoed van Jan. Vakkennis en klantvriendelijkheid. Warmte en kameraadschap. Frans ga alsjeblieft zo door! Tot gauw!

Bezoekadres Opa’s hengelsport:

Hoge zand 5a Den Haag



206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page